Record pentru programul "Prima Casă". În februarie, statul a garantat 274 de împrumuturi în sumă de 70 de milioane de lei

Embed:

Un nou record pentru programul Prima Casă. În februarie, statul a garantat 274 de împrumuturi în sumă de 70 de milioane de lei.

Sunt cei mai buni indicatori de la demararea proiectului, fapt ce denotă că cererea pentru aceasta categorie de împrumuturi este în creştere de la o lună la alta.

Până acum, datorită programului, moldovenii a cumpărat aproximativ 1600 de locuinţe pentru care au fost oferite împrumuturi în valoare de 767 de milioane de lei.

Potrivit Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, 907 de credite au fost oferite în cadrul programului "Prima Casă".

Prin intermediul "Prima Casă 2", destinat bugetarilor, au fost cumpărate aproape 230 de locuinţe. 448 de îmrumuturi au fost împărţite în cadrul "Prima Casă 3", ce presupune facilităţi pentru familiile care au copii.

Din numărul total de beneficiari, 1148 sunt familii, iar 437 sunt tineri necăsătoriți cu vârsta medie de 31 de ani.

Valoarea medie a unui apartament procurat în cadrul "Prima Casă" este de peste 567 de mii de lei, sau echivalentul a 28 de mii de euro. Cele mai solicitate locuinţe sunt cele cu o suprafaţă medie de 60 de m2.

Datele mai arată că cele mai multe imobile au fost cumpărate în Capitală. Programul guvernamental "Prima Casă" a fost lansat în martie 2018, la iniţiativa premierului Pavel Filip. Potrivit regulamentului, beneficiarii, care au până la 45 de ani, trebuie să aibă o contribuţie iniţială de până la zece la sută din valoarea contractului. Costul maxim al locuinţei poate fi de un milion de lei.

Ulterior, programul a fost extins, iar statul oferă compensaţii bugetarilor şi familiilor cu mulţi copii.

Ministrul finanţelor, Ion Chicu, a precizat astăzi că se aşteaptă ca până la sfârşitul anului, numărul beneficiarilor programului să ajungă la 4500.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu