Record pentru Moldova. Pictorul Alex Gurschii lucrează la cel mai mare tablou din ţară

Embed:

Record pentru Moldova. Pictorul Alex Gurschii lucrează la cel mai mare tablou din ţară care se va numi "The World". Opera de artă este pictată pe pânză și are lungimea de trei metri și lățimea de peste doi metri şi jumătate, fiind un puzzle din alte 60 de tablouri mai mici. Artistul speră ca fiecare bucată să fie cumpărată aparte și să ajungă în toată lumea.

Tânărul ne-a spus şi cum i-a venit ideea să facă acest tablou.

"Inițial mă gândeam să fac pur și simplu o serie de tablouri. Pe urmă a venit într-un senin ideea să fac un tablou din 60 de bucăți. Nuștiu dacă s-a mai făcut așa ceva în Moldova", a spus pictorul, Alex Gurschii.

Potrivit artistului, opera de artă va reprezenta lupta dintre bine și rău.

"Partea aceasta a tabloului va fi dedicată binelui. În lumea noastră mai este și răul, fățărnicia și durerea care va fi exprimat în această parte. Ele sunt separate de o panglică roșie. Asta poate fi scopul tău în viață, ceva ce te face să zâmbești",  a spus pictorul, Alex Gurschii.

La final, fiecare tablou dintre cele 60 de bucăți va avea o anumită semnificație.

"Fiecare tablou, după ce va fi desprins, desfăcut ca un puzzle, va însemna ceva, va fi o emoție. Aici va fi și căldură, singurătatea prin culoarea albastră, aici va fi și dragoste, va fi totul", a spus pictorul, Alex Gurschii.

Pictorul își propune ca să termine lucrarea la sfârșitul acestei luni. Opera de artă va fi admirată în cadrul unei expoziții, care va fi organizată în Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu