RECORD PE PIAȚA TRANSFERURILOR. Cluburile din Anglia au cheltuit 1,5 miliarde de euro

Perioada de transferuri de vară a ajuns la final, și, ca în fiecare vară cluburile din cele 5 campionate cele mai puternice ale Europei au cheltuit cel mai mult.

Cluburile din Top-5 au stabilit un nou record, cheltuind în această vară nu mai puțin de 6 miliarde de euro, cu 880 de milioane mai mult decât în vara anului trecut.

Chiar dacă a avut ”dead-line”-ul mai devreme, Premier League a virat cei mai mulţi bani, formațiile engleze cheltuind pe achiziții de fotbaliști un miliard și 500 de milioane de euro.

Campionatul Angliei este secondat de cel al Spaniei cu cifra de afaceri fixată la 1 miliard și 310 milioane de euro, dublu faţă de 2017. Urmează apoi Serie A italiană cu 1,18 miliarde, Germania cu 0,74 miliarde şi Franţa cu 0,67 miliarde de euro.

Toate ligile mari au bătut recordul în materie de transferuri.
Cel mai scump transfer din Primera Division este cel al lui Joao Felix. Atletico Madrid a dat 127 de milioane de euro pentru puştiul de 18 ani de la Benfica Lisabona.

"Indienii" au încasat 120 de milioane pentru Antoine Griezmann de la FC Barcelona. Eden Hazard, adus de Real Madrid de la Chelsea Londra pentru 100 de milioane de euro, este al treilea transfer ca valoare.

În materie de încasări, Atletico Madrid este pe primul loc, cu 313 milioane de euro intrate în cont, urmată de Ajax cu 205 şi Juventus cu 201 milioan

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu