Record în Dubai. Două coupe-uri Nissan au realizat concomitent cel mai lung drift

Japonezii de la Nissan au stabilit un nou record mondial înregistrat de "Cartea Recordurilor Guinness". Acesta constă în cel mai lung drift făcut de două automobile concomitent. Având la dispoziție două coupeuri Nissan, unul 350Z și altul 370Z, doi piloți au parcurs în derapaje controlate continue 28,52 de kilometri. Cursa a avut loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, scrie autostrada.md.

Nissan Guinness World Record for the longest twin vehicle drifting1

"Cartea Recordurilor Guinness" nu a mai înregistrat performanțe la această disciplină. Prin urmare, reprezentanții organizației mondiale au decis ca piloții companiei Nissan să parcurgă driftând paralel nu mai puțin de 25 de kilometri la distanțe cât mai mici unul de la altul. Pentru obținea rezultatelor au fost necesare 44 de minute.

Nissan Guinness World Record for the longest twin vehicle drifting2

Un reprezentant al companiei nipone a spus că Nissan 370Z este foarte îndrăgit de drifteri, iar noul record este încă o dovadă a capacităților impresionante ale acestui model. Un alt model folosit de mulți drifteri este coupeul nipon Toyota GT86, care în prezent este deținătorul celui mai lung drift singular. Distanța de 144,12 kilometri a fost parcursă de pilotul german Harald Muller chiar în vara anului curent.

Performanţa stabilită de cele două modele Nissan o puteţi vedea pe autostrada.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu