RECORD absolut în Moldova. 150 de nași la botezul unui copil

Embed:
Un preot din raionul Edineț a dat o lecție de demografie întregii comunități. În familia parohului Vasile Curuliuc, din satul Viișoara, a apărut de curând al zecelea copil. Pruncul a fost încreştinat chiar de episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim. Micuțul are 150 de nași de botez.

"Se botează robul lui Dumnezeu Grigorie! În numele Tatălui, al Fiului și a Sfântului Duh, amin!"

În familia lui Vasile Curuliuc sunt cinci fete și cinci băieți. Preotul recunoaște că nu-i este foarte uşor, dar este foarte mândru de copiii lui, pe care îi consideră cea mai mare bogăție agonisită în 16 ani de căsnicie.

"Nu trebuie să ne fie frică de sărăcie, fiindcă adevărata bogăție sunt copiii. Casele, de multe ori se întâmplă ard, cutremurele le risipesc și se duc pe apa sâmbetei. Dar copiii rămân, copiii sunt acei care pe noi ne susțin, pe urmă rămân după noi."

Soția preotului s-a învrednicit de o distincție, fiind prima preoteasă din Eparhia de Edineț și Briceni care a adus pe lume zece copii.

"Eparhia țării de sus, astăzi, vă decorează cu înalta decorație Sfânta și Dreapta Ana în semn de recunoștință pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru măria bisericii ortodoxe din Moldova."

Cei 150 de nași, dar și enoriașii veniți la botez, i-au adus micuțului Grigore mai multe daruri. Conducerea eparhiei a procurat pentru această familie un microbuz.

"Dumnezeu să-i ajute, să-i întărească pentru că cu adevărat trebuie multă răbdare, multă înțelepciune pentru ca să dai o educație bună. În primul rând creștinească educația să fie, pentru că de fapt de aceasta este nevoie pentru o societate bună, pentru toată lumea."

"Acestă familie servește drept exemplu pentru întreaga societate. Zece copii, sigur că, este și o responsabilitate. La sigur că, precum sunt tradițiile noastre. am venit cu un cadou, un cărucior foarte simpatic ca să se folosească familia parohului Vasile."

Potrivit autoritaților, cea mai mare familie din raionul Edineț este din satul Cepeleuți, în care cresc 11 copii.

"Ei rezolvă o problemă foarte importantă, deoarece cunoaștem cu toții că natalitatea în Republica Moldova este foarte joasă. De aceea îi salutăm, le dorim sănătate", a spus vicepreședintele raionului Edineț, Sergiu Gheorghiță.

În raionul Edineț, sunt doar trei familii care au zece sau mai mulți copii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu