Recompensă de 10.000 de lire pe capul unui britanic care a împuşcat 31 de lebede

Zeci de lebede au fost găsite moarte în ultimele zile în Somerset, Marea Britanie, după ce au fost împuşcate în cap cu o armă cu aer comprimat. Poliţiştii îl caută pe vinovat, iar un ONG local adună peste 10.000 de euro pe care să-i dea drept recompensă celui care oferă informaţiile necesare prinderii individului, relatează CANCAN.ro.

31 de lebede au fost împuşcate de unul sau mai mulţi bărbaţi, de-a lungul a câteva zile. Primele opt lebede împuşcate au  fost găsite luni, apoi alte 23 de păsări au fost găsite în aceeaşi zonă, marţi. Toate au fost împuşcate în cap cu muniţie de arme cu aer comprimat.

Organizaţia "The Secret World" a adunat de la comunitatea locală 10.500 de lire sterline, oferind banii ca recompensă pentru orice informaţie care poate duce la prinderea şi condamnarea celui care a împuşcat păsările. O altă pasăre a fost găsită încă în viaţă de activiştii organizaţiei, care au dus-o la unul dintre centrele lor, pentru recuperare.

"Suntem cu toţii extrem de supăraţi din cauza acestei situaţii. Au fost anunţate alte noi cazuri de mortalitate la păsări. The Secret World face apel la vigilenţa tuturor celor care trec prin zonă. Dacă vedeţi mai mult de o pasăre moartă, vă rugăm să ne anunţaţi, ca să putem veni să adunăm probe şi să continuăm investigaţia", a declarat Pauline Kidner, unul dintre membrii fondatori ai asociaţiei.

Potrivit lui Kidner, unele dintre păsările "masacrate" acum sunt dintre cele salvate după ce au fost prinse în gheaţă în aceeaşi zonă, în preajma Crăciunului.

"Este foarte deranjant faptul că omul sau oamenii aceştia consideră că pot scăpa după ce au făcut asta. Trebuie să adunăm cât de multe probe putem, pentru a ne asigura că nu se va întâmpla aşa", a mai spus Kidner.

loading...

Lasă un comentariu