Recomandările specialiștilor: Tot ce trebuie să știi despre INTOXICAȚIILE CU GAZE

Embed:

Intoxicația cu gaze naturale este cel mai mare pericol pentru sănătatea oamenilor. Despre acest lucru atenționează coordonatul SMURD, Arcadie Popa, în cadrul unei conferințe de presă. 

Specialistul antenționează că acest gaz nu are miros și nici culoare. 

"Gazul natural nu are miros, nu are culoare, luând în considerare acest fapt, el este ametescat cu alte subtanțe. Cred că fiecare dintre noi a mirosit asta. Are un miros înțepător", a spus Arcadie Popa. 

"La scurgere de gaze naturale o să simțim un miros înțepător. În primul rând trebuie să evacuăm persoanele din încăperea respectivă, dar nu înainte de a deschide ferestrele", a atenționat coordonatorul SMURD din cadrul DSE. 

Intoxicarea cu bioxid de carbon și monoxid sunt de asemenea extrem de toxice. 

"Bioxidul de carbon apare noaptea, este fără misor, fără culoare și este mai ușor ca aerul. Simptomele în cazul unei asemenea intoxicații sunt voma, pierderea cunoștinței, dezorientarea în spațiu. În acest caz trebuie să chemăm serviciul de urgență", a spus coordonatorul SMURD, Arcadie Popa. 

Specialistul a atenționat că monoxidul de carbon este produs al arderii incomplete. Acesta este fără miros, iar primele simptome ale intoxicării sunt durere de cap, greață, confuzie, vomă.

"Dacă s-a depistat că în casa respectivă se află cineva și nu răpunde la apel, trebuie să sune la un serviciu de urgență. Dacă o persoană vrea să intre în interior ar trebui să își umple coșul cu aer, să deschidă ferestrele și să evacueze victima afară. Apoi să îi acorde ajutorul medical", a recomandat Popa. 

Potrivit specialistului de la DSE, intoxicațiile cu gaze apar mai des noaptea atunci când simțurile sunt atenuate.

CITEȘTE ȘI: Femeia care a murit intoxicată cu gaz este soţia fostului deputat Andrei Baştovoi

PUBLIKA.MD amintește că în ultimele zile, mai multe persoane au avut de suferit în urma scurgerilor de gaze. Soţia fostului deputat, Andrei Baştovoi, Svetlana Baştovoi, a murit, iar fiul lor a ajuns în stare gravă la spital. Tragedia s-a produs sâmbătă seara. Potrivit pompierilor, mama şi fiul s-au intoxicat cu gaz în propria casă. 

CITEȘTE ȘI: LA UN PAS DE MOARTE! Doi soți, răniți grav în urma unei explozii provocate de o scurgere de gaz

Iar noaptea trecută, două persoane, soţ şi soţie, au fost rănite în urma unei deflagraţii provocate de o scurgere de gaz. Explozia a avut loc în casa celor două persoane din satul Răculeşti, raionul Criuleni.

Răniţii au fost transportaţi în stare gravă la Centrul de Leziuni Termice din Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu