Recomandările specialiştilor! Ce greşeli trebuie evitate la aplicarea lentilelor de contact

Dacă ești o persoană care poartă în mod regulat lentile de contact, ai fost, probabil, avertizată cu privire la pericolele pe care le pot aduce acestea. Ne referim la cele care apar dacă nu sunt spălate în mod corespunzător și dacă sunt purtate mai mult timp, scrie clickpentrufemei.ro.

Un nou studiu a arătat că multe persoane folosesc mâinile nespălate pentru a scoate lentilele sau adorm cu ele. Acestea pot duce la îmbolnăvirea ochilor deoarece bacteriile se imprimă pe retină și care pot duce la dezvoltarea de ulcere de ochi.

Pentru acest studiu, au fost cercetate tipurile de bacterii care se pot imprima pe lentilă, și dacă acestea nu sunt spălate în mod corespunzător, odată ce ajung în ochi, pot duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate, în special, oculare.

„A existat o creștere a prevalenței de ulcere ale corneei ca urmare a introducerii de lentile de contact moi în anul 1970. Organismele ofensatoare par a emana din piele, așadar trebuie îndreptată o mai mare atenție spre pleoape și igiena mâinilor”, spune profesorul de oftalmologie Jack Dodick.

Ce poți face pentru sănătatea ochilor:

Curăță mâinile, apoi lentilele
Înainte de a pune mâna pe lentile, spală bine mâinile cu apă și săpun. Apoi ștergi lentilele cu o soluție pentru a îndepărta orice bacterie. Este necesar să fie bine spălate înainte de a le folosi.

Ia în considerare și alte modele de lentile
Dr. Shanbom vede în lentilele moi de unică folosință, cele pe care le porți zi de zi, o modalitate bună de a evita aceste probleme. „Există atât de multe bacterii care pot ajunge în ochi atunci când folosești un set nou de lentile de contact în fiecare zi”, spune el. Chiar și așa, trebuie acordată la fel de multă atenție când le folosim.

Limitează perioada de purtare a lentilelor:
Cel mai bun mod de a evita problemele oculare este de a purta ochelari atunci când se poate pentru a limita expunerea ochiului la lentile. Dr. Shanbom recomandă purtarea lentilelor de contact numai atunci când lucrăm, iar acasă să se poarte ochelarii, limitând purtarea lentilelor la 12-14 ore pe zi, cel mult. Partea bună este că ochelarii au devenit un accesoriu cool, cu care vei fi în trend.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu