Recomandările preşedintelui Nicolae Timofti pentru instituţiile de forţă

Embed:

Consiliul Suprem de Securitate s-a reunit astăzi într-o şedinţă la care a audiat rapoartele conducătorilor instituţiilor de forţă, cu privire la modul în care au acţionat acestea pentru a preveni atacurile asupra sistemului bancar din Moldova, dar şi de investigare a fraudelor în cauză. Totodată, Timofti susţine că, în cadrul şedinţei, nu s-a propus ca să se găsească un vinovat de atacurile raider. 

"Nu a fost scopul nostru de a stabili vinovatul. Noi am vrut să cunoaştem unele probleme care sunt puse în discuţie în mass media, în societate. Reeşind din ce am constat noi am facut recomandările. Ştiu că sunt pornite dosare penale, se lucrează şi când se va termina atunci vom discuta. Nu cunosc câte dosare sunt. Se lucrează sunt pornite dosare", a declarat Timofti.

Preşedintele Nicolae Timofti a mai anunţat că în cadrul şedinţei au fost stabilite câteva recomandări pentru instituţiile de forţă. "În primul rând trebuie să modificăm cadrul legal, ca MAI, CCCEC, PG şi alte instituţii abilitate să poată întreprinde măsurile necesare în limitele abilităţilor sale", a menţionat Timofti.

Totodată, preşedintele promite că acest fenomen va fi exclus pe viitor. "Se lucrează. Sunt dosare pornite. Se vor lua decizii conform legii. Eu regret acest fenomen şi vom depune tot efortul ca să fie eliminat. Nu pot spune că asta se va întâmpla mâine, dar cu timpul va dispărea", a afirmat acesta.

În acelaşi timp, premierul Vlad Filat recunoaşte că nu au fost întreprinse suficiente acţiuni pentru a combate atacurile de tip raider.

"Acele măsuri care le-am luat în vara anului trecut nu sunt suficiente. De aceea, decizia preşedintelui de a convoca Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta situaţia în sistemul bancar este una binevenită şi necesară. Mai important este că am stabilit exact acţiunile de viitor", a declarat premierul Vlad Filat.

În 2011, mai multe instituţii financiare, printre care Moldova Agroindbank, Universalbank, Banca de Economii şi Victoriabank, au devenit victime ale atacurilor de tip raider.

Nicolae Timofti a apreciat drept satisfăcătoare asigurarea securităţii sistemului bancar.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu