RECOMANDĂRILE poliţiştilor pentru a petrece sărbătorile de Paşte fără surprize neplăcute

Mii de poliţişti vor asigura ordinea publică în perioada sărbătorilor. Inspectoratul General al Poliției a întreprins o serie de măsuri pentru siguranţa cetăţenilor. 

Totodată, oamenii legii vin cu o serie de recomandări pentru cetăţeni: 

- aveți grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflați în locuri aglomerate

- nu lăsați nesupravegheați copiii;

- nu răspundeți la provocări cu violență, încercați să evitați conflictele;

- pentru orice infracţiune la care sunteţi victimă sau martor, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat polițist ori sunați la apelul unic de urgență -112, suntem la datorie!

Protejați-vă locuința și mașina!

- Spărgătorii pot profita de neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa locuinței. Un plus de interes în protecţia bunurilor vă va scuti de neplăceri.

- În cazul în care plecaţi de acasă, încuiaţi toate uşile şi geamurile (chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute).

- Nu anunţaţi plecarea de acasă, prin postări pe site-urile de socializare! Pregătirile pentru deplasare trebuie să fie făcute cât mai discret.

Pentru confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu și la destinație e bine să ţineţi cont de următoarele recomandări:

- Asiguraţi-vă de buna funcţionare a autoturismului! Stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii!

- Dacă traseul este mai lung, e bine să căutaţi popasurile special amenajate în acest sens!

- Fiţi prudenţi când vi se solicită ajutorul pe drum! Nu luaţi în maşină persoane necunoscute!

- Când aveţi sau când vi se semnalează vreo defecţiune tehnică, luaţi-vă toate măsurile de siguranţă pe durata remedierii acesteia.

- Dacă părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru scurt timp, nu lăsaţi cheile în contact, în încuietoarea portierei sau a portbagajului.

- Pietonilor li se recomandă să fie atenţi şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Evitațisă circulaţi pe carosabil, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu