Recomandările nutriționiștilor pentru a arăta bine de Revelion. Ce sunt îndemnate să facă femeile

Embed:

Mesele copioase din perioada sărbătorilor de iarnă ne fac să punem câteva kilograme în plus. Pentru a arăta bine de Revelion, nutriționiștii ne recomandă să facem cât mai multă mișcare. Totuşi, multe dintre femei consideră că sportul trebuie practicat zilnic. În felul acesta, bucatele calorice de sărbătoare nu vor fi în detrimentul siluetei.

Pentru femeile care nu au timp pentru să meargă la sala de sport, antrenorii le vin în ajutor cu câteva exemple de exerciții la domiciliu.

"Începe cu: inspir și expir, mers pe loc, simte-ți puțin talia. Continuă cu întinderea taliei. Repeți aceast exercițiu de 20 de ori. Apoi revii, așează-te în semigenuflexiune, simte coapsele și fesele, ai grijă la spate", a spus Aliona Trifan, antrenoare.

Antrenorii le sugerează femeilor să pună accentul pe setul de exerciții care tonifiază mușchii abdominali și țesutul adipos.

"Culcă-te pe spate, ține picioarele flexate și mâinele după cap. Asimetric ridică piciorul ți trunchiul, du cotul spre genunchi, alternează și repetă această combinație de 30 de ori. Relaxează, inspiră și expiră, flexează un picior, celălalt ține-l întins, ridică trunchiul. Expiră la contracție și revino", a explicat antrenoarea.

Specialiştii spun că fără o respiraţie corectă şi o hidratare suficientă a organismului, exerciţiile fizice, practicate acasă, ar putea să nu aibă efectul scontat.

"În primul rând antrenamentul nu trebuie să se petreacă mai devreme de două ore de la ultima sa masă. Nu trebuie să mănânce proteine înainte și după antrenament, cam la cinci ore", a menţionat Aliona Trifan.

Femeile care merg la sală spun că sunt satisfăcute de rezultate pe care le-au obţinut:

"Fac sport pentru sănătate. Aici te simți bine, exerciții, o alimentație corectă, sfaturi, e foarte bine. Frecventez de patru ani. Nu e encesar înainte de sărbători sau după".

"Frecventez de trei ori pe săptămână și îmi place mult. Este foarte benefic pentru sănătate, mă simt foarte bine, chiar dacă nu am o vârstă tânără".

Specialiştii spun că trebuie să ne mișcăm, cel puțin, cincisprezece minute în fiecare zi ca să arătăm bine.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu