Recomandări pentru o dietă echilibrată! Alimente mai puțin sănătoase pe care trebuie să le eviţi

Atunci când încerci să adopți un stil de viață sănătos, știi deja ce alimente trebuie să eviți. Ai șters de pe listă pâinea albă și produsele pe bază de făină de grâu, dar și alimentele procesate care conțin uleiuri și derivate de zahăr, scrie clikpentrufemei.ro.

Cu toate astea, liniile dietetice de care știai până acum ar putea fi complet eronate, asta reiese din faptul că, deși grăsimea este tot mai des eliminată din regimul multor persoane, rata bolilor de inimă și a diabetului continuă să crească.

1. Pâinea integrală de grâu
Nu este un secret că diabetul este un rezultat direct al excesului de zahăr din sânge. Știai că pâinea integrală, tipul recomandat pentru o sănătate optimă, ridică nivelul de zahăr din sânge mai mult decât majoritatea acadelelor?

Grâul măcinat cu ajutorul tehnologiei moderne conține, de asemenea, un nivel ridicat de gluten, mult mai mare decât grâul măcinat pe care l-au consumat bunicii tăi. Versiunea modificată cauzează alergii și sensibilități care duc la dureri articulare, boli tiroidiene, diabet și boli de inimă.

2. Siropul de agave
Este frecvent recomandat ca un substitut pentru zahăr. Susținătorii spun că este mai sănătos, deoarece, spre deosebire de alți înlocuitori de zahăr, cum ar fi aspartamul, acesta este natural. De fapt, numai planta este din natură. Siropul este un produs rezultat din prelucrarea riguroasă și conține între 70 și 90 la sută fructoză. Chiar mult-bârfitul sirop de porumb bogat în fructoză are doar 55 % zaharuri.

3. Brioșele din tărâțe
Brioșele sunt perfecte atunci când trebuie să mănânci ceva pe fugă, mai ales că sunt bogate în fibre. Cele mai multe brioșe din tărâțe, însă, combină cerealele integrale cu un amestec de uleiuri și zahăr.

4. Sucul de fructe
Sucurile naturale de fructe, îmbuteliate, riscă să aibă la fel de mult zahăr ca un suc carbonatat! Iar zahărul este zahăr, atunci când vine vorba de ridicarea nivelului glicemiei. În afară de o cantitate minimă de nutrienți și fibre (pe care le poți obține cu ușurință de la alte alimente), sucurile de fructe nu au prea multe de oferit și cel mai bine este să fie evitate.

5. Produsele fără grăsimi
La crearea unui "produs" alimentar "fără grăsimi", producătorii înlocuiesc în mod obișnuit grăsimea cu o mulțime de chimicale și zahăr. Desigur, ferește-te de orice grăsimi nesănătoase, cum ar fi uleiurile vegetale, grăsimile trans și uleiuri hidrogenate.

6. Fulgii de ovăz
Ovăzul este tot din categoria cereale, astfel încât acesta poate provoca efecte similare cu cele ale consumului de grâu, în special pentru cei sensibili la gluten. Și multe produse din făină de orz conțin tot felul de aditivi nesănătoși și de zahăr.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu