RECOMANDĂRI pentru Moldova de la secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland

Embed:

Moldova va trebui să ţină cont de recomandările Comisie de la Veneţia pentru a asigura corectitudine în schimbarea sistemului electoral.

Declarația îi aparține secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, care a efectuat o vizită oficială în țara noastră. 

"Dacă nu veți ține cont de recomandările experților, vor apărea tensiuni mai mari în societate. Mă refer la cei aflaţi la putere și opoziție. Cel mai bun sfat pe care îl pot oferi e să fiți atenți la recomandările Comisiei de la Veneția, atunci când Parlamentul va vorbi despre asta înaintea vacanţei de vară", a afirmat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjan Jagland.

Thorbjorn Jagland a vorbit și despre Planul de acţiuni al Consiliului Europei pentru ţara noastră în următorii trei ani.

"Vom continua să implementăm reforme în sistemul juridic, să implementăm legea ce vizează activitatea procurorului general, care, de asemenea, e foarte importantă. Moldova are nevoie de instituții mult mai puternice și independente, iar aici noi intervenim cu planul nostru de acțiuni", a afirmat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjan Jagland.

Secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, s-a aflat la Chișinău timp de două zile. El a avut mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai Guvernului, dar și ai societăţii civile.

Ieri, oficialul a susţinut o prelegere publică la Universitatea de Stat din Moldova, despre provocările şi ameninţările la adresa securităţii democratice. Thorbjorn Jagland este secretarul general al Consiliului Europei din anul 2009.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu