Recomandări: Metode pentru a-ți transforma biroul într-un loc mai sănătos

Zilnic petreci cel puțin opt ore la birou, iar asta îți poate afecta sănătatea. De aceea trebuie să ții cont de câteva reguli care te vor ajuta să transformi spațiul de lucru, astfel încât să te simți bine fizic și psihic, scrie clickpentrufemei.ro.

Amintește-ți să te ridici de pe scaun
Oamenii care lucrează la birouri ar trebui să facă mișcare cel puțin două ore pe zi, pentru a evita riscurile apariției unor boli asociate cu sedentarismul, potrivit unui studiu britanic, din 2015. Ridicatul de pe scaun și plimbatul, cel puțin o dată la fiecare două ore, sunt esențiale pentru sănătatea oaselor. În plus, acest execrcițiu poate crește productivitatea și te ajută să te concentrezi mai bine pe ceea ce faci.

Există aplicații pentru mobil, care îți pot aminti să faci pauze la intervale regulate. Unele oferă chiar sugestii legat de exercițiile pe care le poți face la birou.

Aerisește bine spațiul de lucru
Un spațiu neaerisit poate declanșa rinite alergice, erupții cutanate sau dureri de cap. Chiar dacă nu ai simptome fizice, este posibil ca aerul din birou să afecteze capacitatea de lucru. Un studiu din 2015, realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, arată că angajații care lucrează în birouri ventilate corespunzător sunt mult mai productivi, decât cei care nu aerisesc deloc spațiul de lucru.

Adaugă o plantă
Poate că nu poți să îți muți biroul în natură, dar poți muta o mică parte din natură la tine în birou. Achiziționarea unei plante poate fi o modalitate foarte bună de a inspira creativitatea și de a-ți induce un sentiment de relaxare.

Alege plante verzi, cu frunze, mai degrabă, decât cactușii ai căror spini pot distrage atenția.

Decorează-ți biroul
Decorarea biroului te poate ajuta să te simți mai confortabil, ceea ce poate reduce stresul la locul de muncă. Dar, pentru a evita supraaglomerarea spațiului, ceea ce poate avea un efect contrar celui așteptat, alege doar câteva poze cu cei dragi, pe care să le pui în rame, astfel încât biroul să fie în continuare aerisit.

Nu uita de aromoterapie
Aroma de citrice poate ridica moralul și ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului. Sari peste lumânările și bețișoarele puternic parfumate, care folosesc arome artificiale. Mai bine alegi un difuzor de aromă, cu uleiuri esențiale, care emană un miros subtil, natural.

Nu mai mânca la birou
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta este să te ridici de la birou și să mergi în spațiul special amenajat pentru a mânca. Astfel, creierul tău are parte de o binemeritată pauză, ca să nu mai vorbim de faptul că, astfel, scapi de tentațiile de a ronțăi junk food-uri la birou.rate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu