Recomandări de la alegători pentru deputaţii agresivi VIDEO

Embed:

Unii cetăţeni de rând spun că deputaţii agresivi în timpul şedinţelor Legislativului ar trebui să rămână fără imunitate parlamentară. Alţii cred, însă, că pedepsele nu-i vor determina pe aleşii poporului să-şi schimbe comportamentul.

Alegătorii califică drept ruşinoase ieşirile violente ale deputaţilor. Ei spun că aceştia ar trebui să dea dovadă de mai multă înţelepciune, pentru a depăşi situaţiile de criză. Iată ce au declarat oamenii:

"Să fie oameni cum trebuie, ca să trăiască bine şi sănătoşi. Dar de bătut nu trebuie să se bată. E ruşine în privinţa asta, că se bat, se ceartă, se trimit unul pe altul."

"Să fie mai înţelepţi, să găsească un numitor comun şi experienţa să se ajute, să nu se bată, că e copilăresc acest lucru."

"Trebuie să trăiască bine cu toţi, şi cu comuniştii, şi cu liberalii. Este anormal că ei se bat. Nu-i frumos, nu. Nu trebuie să fie pedeapsă, Dumnezeu o să-i pedepsească."

Cetăţenii de rând mai spun că o posibilă soluţie este retragerea imunităţii parlamentare. În opinia altora, însă, cea mai dură sancţiune ar fi să nu mai fie votaţi la viitoarele alegeri. Iată ce au spus alegătorii:

"Unde s-a mai văzut să se bată, să se tragă de piept? Nu e normal. Avem speaker care conduce şi care trebuie să ia măsuri. Să le scoată imunitatea şi atunci..."

"Cred că la viitoarele alegeri să fim noi mai precauţi, să vedem care e alegerea noastră. Tot ei aleg şi gândesc careva proiecte de legi şi nu cred că ar merge împotriva lor."

Moldovenii mai spun că ar vrea ca deputaţii să fie preocupaţi de binele poporului, nu doar de interesele personale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu