Recolta de struguri din acest an, mai mică cu 25 la sută decât anul trecut

Recolta de struguri din acest an va fi mai mică decât anul trecut, cu aproximativ 25 la sută, însă poama va avea un nivel mai mare de glucoză, scrie info-prim.md.

"Strugurii din acest an vor putea fi folosiţi mai mult pentru producerea vinurilor de calitate superioară, pentru colecţii, şi mai puţin pentru producerea vinurilor spumante, care cer un nivel de aciditate mai ridicat al strugurilor", a declarat preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Struguri din Moldova, Sergiu Veşca.

Totodată, Veşca mai spune că persoanele care vor dori să producă şi vin spumant, vor trebui să recolteze strugurii mai devreme şi să respecte o tehnologie specială. Situaţia este valabilă atât pentru plantaţiile tinere de viţă de vie, cât şi pentru cele de mai mulţi ani. Iar în condiţiile de casă, strugurii trebuie culeşi mai devreme, deoarece oamenii nu folosesc drojdii selecţionate.

Referindu-se la exportul de poamă, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Struguri din Moldova a menţionat că acesta va depinde de preţul pe care îl vor oferi fabricile autohtone. Iar în cazul în care un kilogram de poamă va costa de la 3,5 lei în sus, poamă nu se va exporta. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu