"Recoltă" bogată de încălcări ale Regulamentului Rutier de sărbători

Embed:

Inspectorii de patrulare au constatat, în primele trei zile ale noului an, peste 1 100 de abateri în trafic. În 75 la sută din cazuri este vorba despre depăşirea limitei de viteză.

De sărbători, poliţiştii au fost la datorie în cadrul operaţiunii "Revelion sigur", desfăşurată în toată ţara. Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, din 1 ianuarie, peste 870 de şoferi au depăşit limita legală de viteză pe drumurile ţării, 24 au fost prinşi băuţi la volan, iar 38 de conducători auto au trecut la culoarea roşie a semaforului.

De asemenea, peste două sute de pietoni au fost amendaţi pentru traversarea neregulamentară a străzii. Poliţiştii vor asigura ordinea publică şi securitatea circulaţiei rutiere şi în data de 7 ianuarie, când moldovenii sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să nu urce la volan sub influenţa alcoolului şi să adapteze viteza la condiţiile meteorologice.

În zilele de sărbătoare, echipajele de poliţie au organizat mai multe raiduri pe străzile Capitalei şi pe traseele naţionale.

Potrivit inspectorilor de patrulare, de sărbători, cele mai grave accidente sunt provocate de şoferii beţi.

"În perioada sărbătorilor, poliţia trage o deosebită atenţie la şoferii care conduc maşinile în stare de ebrietate. În primul rând, din acest motiv se întâmplă cele mai grave accidente soldate cu persoane decedate şi traumatizate", afirmă inspectorul de patrulare, Vasile Grosu.

Mulţi şoferi spun că sunt responsabili şi îi îndeamnă şi pe alţi conducători auto să lase maşina în garaj atunci când consumă alcool:

"Nu se comportă responsabil cei care beau şi se urcă la volan. Nu ţin nici la viaţa lor, nici la vieţile celor din jur". 

"Trebuie să ştii măsura. Dacă ai băut, lasă maşina la parcare, nu pune în pericol viaţa celor din jur". 

În zilele de sărbătoare, angajaţii Inspectoratului Naţional de Patrulare vor patrula în regim sporit şi în locurile publice şi de agrement.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu