Recolta bogată de fructe moldoveneşti a redus preţul acestora

Embed:

Pieţele din Capitală sunt doldora de fructe moldoveneşti, în special de piersici şi caise. Belşugul a făcut ca preţurile să mai scadă. La tarabele cu fructe exotice cumpărătorii nu se prea înghesuie, de aceea vânzătorii sunt nevoiţi să afişeze preţuri mai mici.

Zilele cu soare şi ploile din ultima perioadă au sporit recolta de fructe. La pieţele din Capitală puteţi găsi din abundenţă piersici autohtone între 5 şi 16 lei. Preţul nectarinelor, însă, a rămas neschimbat, până la 25 de lei. Şi asta pentru că nu cresc la noi, ci în Grecia.

Preţul fructelor moldoveneşti variază între 5 şi 45 de lei. Cele mai ieftine sunt merele, care pot fi cumpărate cu 4 lei pentru un kilogam. Cele mai scumpe, însă, sunt căpşunile care costă 45 de lei. Cumpărătorii au păreri împărţite în privinţa preţurilor.

La tarabele cu fructe exotice cumpărătorii nu se prea înghesuie. În această perioadă cele mai căutate sunt bananele şi lămâile.

Astfel, un kilogram de banane poate fi cumpărat cu 12 lei, acestea fiind cele mai ieftine fructe exotice. Preţul portocalelor şi al mandarinelor ajunge până la 25 de lei. Cele mai scumpe sunt rodiile - 90 de lei pentru un kilogram.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu