Recidivistul Pavel Grigorciuc va sta încă 30 de zile în penitenciar

Embed:

Recidivistul Pavel Grigorciuc, cel care l-a agresat pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, va sta încă 30 de zile în Penitenciarul cu numărul 13 din Capitală. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana. Pe de altă parte, avocaţii lui Grigorciuc au solicitat instanţei de judecată ca recidivistul să fie cercetat în libertate.

Se admite demersul procurorului, procuraturii municipiului Chişinău oficiul Buiucani Armen Oganesean privind arestul preventiv pe un termen de 30 de zile în privinţa învinuitului Grigorciuc Pavel.

Membrul organizaţiei extremiste "ANTIFA", Pavel Grigorciuc, a recunoscut repetat că l-a lovit pe alesul democrat, dar a evitat să spună dacă regretă fapta comisă.

"Da, într-adevăr, palma pe care i-am dat-o, este contrar legii, dar este o încălcare contravenţională. Sunt tânăr, cu sânge fierbinte şi nu m-am abţinut", a spus învinuitul, Pavel Grigorciuc.

Avocatul lui Grigorciuc susţine că va ataca decizia primei instanţe la Curtea de Apel.

"Vom contesta decizia, hotărârea instanţei de prelungirea a arestului de 30 de zile, până vineri va fi depus recursul la Curtea de Apel Chişinău", a spus avocatul, Alexandru Bodnariuc.

Fără a oferi pre multe detalii, procurorul insistă ca Pavel Grigorciuc să stea în izolator.

"La momentul de faţă investigaţiile nu sunt finalizate şi întru respectarea principiului confidenţialităţii urmăririi penale, nu putem oferi mai multe detalii despre cazul respectiv", a spus procurorul, Armen Oganesean.

La proces au venit şi câţiva susţinători de-a lui Grigorciuc care nu văd vreo problemă în gestul pe care l-a făcut camaradul lor.

"Ştiţi, eu am să vă spun că, chiar dacă nu ţine de lege, pentru bărbaţi e normal ca uneori să se bată, pentru un bărbat e normal acest lucru. Da, sunt de-acord că, potrivit legii, este interzis", a spus învinuitul, Grigorciuc Pavel.

Pavel Grigorciuc a ajuns în arest preventiv după ce l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, la intrarea unui local din centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în ziua şedinţei de constituire a noului Parlament, după ce recidivistul Grigorciuc a participat la un protest organizat de PAS şi PPDA. Pentru fapta comisă, activistul este cercetat penal pentru huliganism. Agresarea deputatului Sîrbu ar putea să-l coste pe susținătorul blocului "ACUM" o amendă de 67 500 de lei sau închisoare de până la cinci ani. Potrivit legii, el însă ar trebui să stea la închisoare pentru condamnarea anterioară. Mai exact, în 2015, liderii grupului Petrenco, printre care şi Pavel Grigorciuc, au fost condamnaţi la patru ani şi jumătate cu suspendare pentru organizarea dezordinilor în masă în timpul unui protest din faţa Procuraturii Generale. Legislaţia prevede expres că în perioada în care învinuitul este condamnat cu suspendare şi comite o altă infracţiune, acesta urmează să-şi ispăşească pedeapsa. Pavel Grigorciuc nu este la prima abatere. În 2014, acesta l-a lovit, înjurat şi l-a numit fascist pe un cetăţean german.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu