Recidivistul Pavel Grigorciuc rămâne în arest pentru încă 30 de zile

Embed:

Recidivistul Pavel Grigorciuc, cel care l-a agresat în luna martie pe deputatul Sergiu Sîrbu, rămâne în arest, pentru încă 30 de zile. Magistraţii au menţinut măsura preventivă, deşi avocaţii solicitaseră eliberarea acestuia. Grigorciuc este învinuit de huliganism, săvârşit în stare de recidivă.

La şedinţa de astăzi a venit pentru prima dată şi Pavel Grigorciuc. În sală au fost prezenţi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin şi fostul deputat comunist, Elena Bodnarenco, care au solicitat să fie garanţi pentru eliberarea acestuia.

Instanţa a respins însă solicitarea avocaţilor în acest sens.

Recidivistul a ajuns în arest preventiv după ce în data de 21 martie l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, în faţa unui local din centrul Capitalei.

Incidentul a avut loc în prima zi de constituire a noului Parlament, după ce Grigorciuc a participat la un protest organizat de PAS şi PPDA în faţa legislativului.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la cinci ani de închisoare sau amendă de 67 de mii de lei. Pavel Grigorciuc nu este la prima abatere. În 2015, membrul organizaţiei extremiste "ANTIFA", l-a lovit, l-a înjurat şi l-a numit fascist pe un cetăţean german.   

Iar în 2016, Grigorciuc a fost condamnat la trei ani și şase luni de închisoare cu suspendare pentru dezordini în masă, inclusiv cu achitarea unei amenzi de opt mii de lei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu