Recidivistul Pavel Grigorciuc îşi va petrece următoarele 30 de zile în izolator

Embed:
Recidivistul Pavel Grigorciuc îşi va petrece următoarele 30 de zile în izolator. Magistraţii de la Judecătoria Chişinău au decis plasarea lui în arest după ce acesta l-a atacat şi agresat fizic pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Decizia a fost luată la solicitarea procurorilor, care afirmă că altfel exista riscul ca fruntaşul organizaţiei extremiste "Antifa" să evadeze.

Pavel Grigorciuc a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor.

Avocatul învinuitului susţine că Grigorciuc îşi recunoaşte vina, dar speră că instanţa superioară îi va schimba măsura preventivă şi vă scăpă de izolator.

"El recunoaşte acest incident. Îi pare rău de cele întâmplate şi dumnealui consideră că acţiunile urmează să fie calificate ca contravenţie administrativă. Este deacord să achite amenda", a spus avocatul lui Pavel Grigorciuc, Alexadru Bodnariuc.

Potrivit procurorului, până acum au fost audiaţi şapte martori, însă urmează a fi stabilite şi alte persoane care au văzut totul.

"Am întemeiat demersul precum că dânsul se va asunde de urmărirea penală şi instanţă, poate influenţa martorii care sunt audiaţi şi respectiv cei care urmează să fie identificaţi şi audiaţi şi poate săvârşi şi alte fapte similare", a spus procurorul, Daniel Precup.

Incidentul s-a produs joi, într-o cafenea din centrul Capitalei, la scurt timp după şedinţa Legislativului. Deputatul democrat Sergiu Sârbu a ajuns la spital după ce a fost agresat de penalul Grigorciuc. Parlamentarul a fost lovit la tâmplă şi s-a ales cu o comoţie cerebrală. În consecinţă, alesul poporului a fost internat în Secţia neurochirurgie a Institutului de Medicină Pavel Grigorciuc este cercetat penal pentru huliganism, infracţiune ce ar putea să-l coste până la cinci ani de închisoare. Acesta nu este la prima abatere de la lege. În prezent, el ispăşeşte o pedeapsă de patru ani cu suspendare, după ce a fost condamnat pentru dezordini în masă.
loading...

Lasă un comentariu