Recidivistul Pavel Grigorciuc a fost REŢINUT pentru 72 de ore. Riscă până la 5 ani de închisoare

Recidivistul Pavel Grigorciuc, care l-a agresat pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, a fost reţinut pentru 72 de ore. Informaţia a fost confirmată de şeful adjunct al Inspectoratului General de Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc.

Oamenii legii au inițiat o cauză penală privind comiterea infracțiunii de huliganism.

Potrivit Poliţiei, bănuitul riscă până la 5 ani de închisoare.

Amintim că deputatul democrat Sergiu Sârbu a ajuns de urgenţă la spital, după ce a fost lovit şi agresat verbal, în această după-amiază, de către unul dintre fruntaşii organizaţiei extremiste "Antifa", penalul Pavel Grigorciuc.

Incidentul s-a produs într-o cafenea din grădina publică "Ştefan cel Mare" din Chişinău, după ce s-a încheiat şedinţa Parlamentului. Acesta l-a agresat verbal şi lovit la tâmplă pe deputat, care s-a ales cu o comoţie cerebrală şi şi-a pierdut cunoştinţa.

Sergiu Sîrbu a fost internat pentru câteva zile în secția neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă.

Incidentul a fost confirmat şi de soția deputatului, Ina Sîrbu, care a fost martor al atacului, alături de alte câteva zeci de persoane. Împreună cu Grigorciuc era și Eduard Rudenco, avocatul raiderului numărul 1 în CSI, Veaceslav Platon.

Într-o postare pe Facebook, Pavel Grigorciuc a recunoscut că l-a lovit pe obraz pe Sergiu Sîrbu.

Poliția a fost anunțată despre acest caz, iar Grigorciuc a fost transportat la Inspectoratul de Poliţie Buiucani pentru audieri.

Anterior, el a fost condamnat penal la patru ani cu suspendare pentru dezordini în masă.

Citeşte şi: PDM este indignat de agresarea deputatului Sergiu Sîrbu de către recidivistul Pavel Grigorciuc

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu