Recidivistul Grigorciuc, care l-a lovit pe democratul Sîrbu, în arest pentru 30 de zile: Sunt cu sânge fierbinte şi nu m-am abţinut

Embed:

Recidivistului Pavel Grigorciuc, cel care l-a agresat pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu, va sta încă 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana. Avocaţii lui Grigorciuc ceruseră ca recidivistul să fie cercetat în libertate.

Membrul organizaţiei extremiste "ANTIFA", Pavel Grigorciuc, a recunoscut că l-a lovit pe alesul democrat, dar a evitat să spună dacă regretă fapta comisă: "Da, într-adevăr, palma pe care i-am dat-o contravine legii, dar este o încălcare contravenţională. Sunt tânăr, cu sânge fierbinte şi nu m-am abţinut".

Avocatul apărării va ataca decizia primei instanţe la Curtea de Apel Chişinău. La proces au venit şi câţiva susţinători de-ai lui Grigorciuc care nu înţeleg unde a greşit acesta: "Eu vă spun că, deşi nu e legal, pentru bărbaţi e normal ca uneori să se bată, pentru un bărbat e normal acest lucru. Da, sunt de-acord că potrivit legii este interzis".

Pavel Grigorciuc a ajuns în arest preventiv după ce l-a lovit pe deputatul Sergiu Sîrbu, la intrarea unui local din centrul Capitalei. Incidentul a avut loc în ziua şedinţei de constituire a noului Parlament, după ce recidivistul Grigorciuc a participat la un protest organizat de PAS şi PPDA. Activistul este cercetat penal pentru huliganism şi riscă o amendă de 67 de mii 500 de lei sau închisoare de până la cinci ani.

Potrivit legii, el ar trebui să stea după gratii, deoarece agresiunea a fost comisă în condiţiile în care Grigorciuc are o condamnare cu suspendare. Mai exact, în 2015, liderii grupului Petrenco, printre care şi Pavel Grigorciuc, au primit patru ani şi jumătate cu suspendare pentru organizarea dezordinilor în masă în timpul unui protest din faţa Procuraturii Generale.

Grigorciuc a mai comis şi în trecut fapte cu violenţă: în 2014, acesta l-a lovit, înjurat şi l-a numit fascist pe un cetăţean german.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu