Recep Tayyip Erdogan: Nici o altă țară nu luptă împotriva Statului Islamic precum o face Turcia

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat miercuri că Turcia a ucis 3.000 de combatanți ai Statului Islamic în Siria și Irak, precizând că nici o altă țară nu luptă împotriva grupării jihadiste așa cum luptă autoritățile de la Ankara, scrie agerpres.ro cu referire la Reuters.

Turcia, care este membră a NATO, a fost inițial un partener reticent al coaliției conduse de către SUA împotriva Statului Islamic (SI) și a fost criticată în primele etape ale războiului din Siria pentru că nu i-a oprit pe combatanții străini să tranziteze granițele sale și să se alăture grupării jihadiste.

Ankara a afirmat între timp că are nevoie de mai mult ajutor din partea aliaților occidentali în lupta împotriva Statului Islamic, îndeosebi în apropiere de granița sa cu Siria, unde orașul turc Kilis a fost vizat în mod repetat de tiruri de rachete.

Pe de altă parte, forțele armate turce au anunțat că 11 militanți ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost uciși în cursul unor lovituri aeriene întreprinse de Ankara în provincia Hakkari.

Potrivit unui comunicat al forțelor armate, trei combatanți ai PKK au fost uciși, de asemenea, în Nusaybin și patru în Sirnak în cadrul unor operațiuni de securitate ce au avut loc marți, numărul militanților uciși în cele două orașe ajungând la circa 700 în ultimele luni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu