Recep Erdogan îşi continuă vizita în Moldova. Liderul de la Ankara va susţine un discurs în Piața Adunării Populare din Găgăuzia

Embed:

Președintele Turciei, Recep Erdogan, îşi continuă vizita în ţara noastră. Liderul de la Ankara va merge azi în Găgăuzia. Acolo va participa la inaugurarea unei case de cultură, a unui centru medical şi a unei grădiniţe din Comrat. Ulterior, în Piața Adunării Populare din municipiu va susține un discurs.

Ieri, şeful statului turc a avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip.

"Semnarea de astăzi a declaraţiei comune referitor la instituirea Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt între Republica Moldova şi Republica Turcia este un semnal foarte puternic pentru că cooperarea strategică desigur va contribui în continuare la dinamizarea relaţiilor dintre ţările noastre", a menţionat Pavel Filip.

La Guvern, au fost semnate cinci acorduri bilaterale. Printre ele este şi un document ce prevede că transportatorii de mărfuri vor putea tranzita cele două țări fără autorizații speciale.

De asemenea, a fost semnat şi acordul prin care cetăţenii moldoveni şi turci vor putea călători dintr-un stat în altul în baza buletinului de identitate.

Președintele Turciei s-a arătat interesat să investească în restaurarea clădirii Circului din Chișinău şi a precizat că responsabilii urmează să studieze posibilitatea unei astfel de investiții.

Şeful statului turc s-a întâlnit şi cu omologul său moldovean. El a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a țării noastre, Ordinul Republicii.

Totodată, Erdogan a anunțat că în timpul apropiat, Moldova va primi în dar o copie a sabiei domnitorului Ștefan cel Mare, originalul căreia este păstrat în Muzeul Topkapi din Istanbul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu