Recep Erdogan acuză Occidentul că susţine terorismul şi pe autorii loviturilor de stat

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, i-a acuzat pe occidentali că "susţin terorismul" şi că se poziţionează de partea autorilor loviturilor de stat, potrivit Le Figaro online, citat de mediafax.ro

"Din păcate, Occidentul susţine terorismul şi se poziţionează de partea autorilor loviturilor de stat", a declarat Erdogan, în cadrul unui discurs susţinut la Ankara drept răspuns la criticile Statelor Unite şi ţărilor europene privind măsurile luate în urma loviturii de stat eşuate.

"Cei pe care ni-i imaginam prietenii noştri le ţin partea autorilor loviturilor de stat şi a teroriştilor", a repetat acesta, în cadrul unui forum economic, înainte de a adăuga că scenariul loviturii de stat fusese "scris din străinătate".

Şeful statului turc a criticat decizia autorităţilor germane de a-i interzice să se adreseze printr-o conexiune video adepţilor săi adunaţi duminică la Koln pentru a susţine democraţia.

Acesta a reproşat Berlinului că i-a permis recent grupării kurde Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) să se exprime prin videoconferinţă.

PKK este considerată organizaţie teroristă de către Statele Unie şi Uniunea Europeană.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu