Rebelii sirieni: Al-Assad a încălcat armistiţiul. Cel puţin cinci morţi, în atacuri separate

Cel puţin cinci persoane au murit în două atacuri care au vizat oraşe din vestul Siriei, sâmbătă dimineaţă, la câteva ore de la intrarea în vigoare a armistiţiului, printre care şi militanţi ai grupărilor rebele care acuză forţele regimului Assad de comiterea atacurilor, informează agenţia Reuters, citat de Realitatea.net.

Trei militanţi din gruparea rebelă A doua Divizie Costală, care aparţine coaliţiei Armata Siriană Liberă, au murit într-un atac în provincia Latakia, din nord-vestul ţării, în apropiere de frontiera cu Turcia, a precizat Fadi Ahmad, un purtător de cuvânt al grupării Prima Divizie Costală.

Atacul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în apropiere de ora locală 04:00, la doar câteva ore de la intrarea în vigoare a acordului convenit de Rusia şi SUA privind încetarea temporară a conflictului armat din Siria.

Rebelii susţin că a fost un atac al forţelor administraţiei Assad care a anunţat, împreună cu Rusia, că nu va înceta bombardamentele în totalitate în ţară şi vor viza doar militanţi ai organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra.

Într-un alt atac separat din provincia Hama, cel puţin două persoane au murit şi mai multe au fost rănite, după ce o maşină-capcană a explodat, sâmbătă dimineaţă, la intrarea în oraşul Salamiyah, potrivit televiziunii siriene naţionale.

Potrivit organizaţiei Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), atacul ar fi fost comis de militanţii ISIS.

Oraşul Salamiyah este un punct intens al confruntărilor dintre forţele regimului sirian şi militanţii reţelei Stat Islamic.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu