Rebelii libieni se pregătesc să atace oraşul natal al lui Gaddafi

Embed:

Rebelii libieni sunt pregătiţi să atace oraşul Bani Walid, din nordul ţării, acolo unde se presupune că se ascunde Gaddafi. Purtătorul de cuvând al Guvernului de la Tripoli a anunţat că susţinătorii colonelului nu vor negocia predarea puterii în acest oraş. În schimb, în Tripoli viaţa începe să revină la normal.

Bani Walid, dar şi oraşul natal al colonelului Gaddafi, Sirte, sunt singurele regiuni în care rebelii nu deţin controlul. Insurgenţii au anunţat că intenţionează să le atace, deoarece reprezentanţii puterii interimare cred că acolo se ascunde Gaddafi.

Euronews notează că rebelii şi-au amenajat, deja, baza în fostul sediu al Academiei Militare din Bani Walid, deoarece au informaţii că loialiştii fostului lider se pregătesc să răspundă atacurilor. Liderii tribali din Bani Walid susţin că au permis rebelilor să intre în oraş, doar dacă au rude acolo.

Potrivit Euronews, NATO a atacat anterior oraşul, iar locuitorii au rămas fără apă, dar şi fără electricitate. În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Tripoli a declarat că susţinătorii lui Gaddafi nu acceptă discuţii, asta deoarece liderii din regiune şi-au arătat în mai multe rânduri fidelitatea faţă de regim.

Cu toate acestea, se pare că viaţa în capitala libiană, Tripoli, începe să revină la normal. Chiar dacă locuitorii nu au energie electrică şi apă potabilă, pieţele au fost redeschise, iar oamenii au putut să-şi facă provizii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu