Rebekah Brooks şi-a dat demisia din funcţia de director al companiei News International

Embed:

Scandalul interceptărilor telefonice ilegale din Marea Britanie provoacă o nouă demisie. Este vorba de Rebekah Brooks, supranumită "regina tabloidelor" britanice. Ea era protejata magnatului media, Rupert Murdoc, şi a părăsit funcţia de director executiv al companiei News International.

De la începutul scandalului, Rebekah Brooks a negat în repetate rânduri că ar avea vreo legătură cu ascultarea ileagă a convorbirilor telefonice. Într-o scrisoare, Brooks susţine că demisia îi dă libertate şi timp să coopereze pe deplin cu anchetele prezente şi viitoare.

"Mă bucur că Rebekah Brooks şi-a dat demisia. Este un pas înainte, spre un jurnalism corect şi responsabil în această ţară", a spus fostul viceprim-ministru al Muncii, John Prescott.

Rebekah Brooks a lucrat pentru compania News International timp de 22 de ani.

"Sunt mulţumit că Rebekah Brooks şi-a asumat responabilitatea pentru interceptarea ilegală a telefoanelor, în perioada când era editor al tabloidului "News of the World", a menţionat liderul opoziţiei britanice, Ed Miliband.

Rebekah Brooks s-a aflat dintotdeauna sub aripa protectoare a magnatului Rupert Murdoch. Roşcata, în vârstă de 43 de ani, a devenit editor al publicaţiei "News of The World", în perioada 2000-2003, când au fost interceptatele telefoanele a mii de personalităţi. O dată cu Brooks,şi directorul companiei Dow Jones, filială a grupului media Murdoch, Les Hinton, şi-a prezentat demisia. El a fost una din ţintele principale ale criticilor, de când scandalul din Marea Britanie a intrat în atenţia publicului. Într-o scrisoare, dată publicităţii, Rupert Murdoch îşi cere scuze pentru acest scandal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu