#realIT. Uber a brevetat un sistem de inteligenţă artificială. Va alerta şoferul autoturismului, atunci când este prea obosit (VIDEO)

Embed:

Uber adaugă securitate traficului rutier. Compania a brevetat un sistem de inteligenţă artificială, care poate alerta şoferul autoturismului, atunci când este prea obosit ori sub influenţa alcoolului.

Senzorii de drum performanţi vor monitoriza felul în care este condus autoturismul şi vor detecta devierile. În cazul în care şoferul are un comportament "neobişnuit" vor fi emise alerte, iar sistemul autonom, cu rol de asistent pentru şofer, va frâna automat la sesizarea unui pericol sau va menţine vehiculul pe bandă.

Fără a avea nevoie de alcooltest, sistemul inteligent îţi etichetează starea, după diferenţele de comportament, chiar şi foarte subtile, cum ar fi încetinirea timpilor de reacţie sau controlul cu mai puţină precizie a volanului. Mai mult, camerele video instalate la bord vor urmări stângăciile în manevrarea telefonului mobil, prea multe erori de tastare la compunerea mesajelor, timpul petrecut într-o aplicaţie şi navigarea imprecisă a interfeţei acestora.

Statisticile arată că oboseala la volan şi consumul de băuturi alcoolice sunt două dintre cauzele cele mai des întâlnite la producerea accidentelor de circulaţie, scrie canal3.md

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu