#realIT. Ruşii vor să blocheze mesagerul Telegram pentru că ar fi folosit de terorişti

Embed:

Serviciul Federal de Securitate (FSB) susține că atacul terorist din metroul din St. Petersburg de la 3 aprilie a fost pregătit folosindu-se messengerul Telegram, potrivit unui comunicat al serviciului secret, citat de "Interfax", potrivit paginaderusia.ro.

Instituția precizează ca serviciile de securitate au "informații de încredere" că teroriștii au folosit mesengerul Telegram pentru a comunica cu coordonatorii lor străini în toate etapele de pregătire a atacului terorist din metrou, care a ucis 16 persoane.

FSB susține că pe teritoriul Rusiei grupările teroriste internaționale folosesc activ acest serviciu de comunicare, care permite inițierea de chat-uri cu un nivel ridicat de criptare a informațiilor transmise.

În același timp, FSB-ul nu a comentat situația creata în jurul Telegram, după ce agenţia Roskomnadzor a anunţat despre iminența blocării acestui serviciu.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a reamintit că criptarea completă a mesajelor nu este o caracteristică doar a serviciului său de mesagerie, și că dacă Roskomnadzor vrea să combată terorismul prin blocare, ar trebui să blocheze tot Internetul.

Pe 25 iunie, șeful Roskomnadzor, Aleksandr Jarov, a avertizat că a fost pornită numărătoarea inversă pentru blocarea mesagerului Telegram. Anterior, Jarov a semnat o notă deschisă adresată creatorului Telegram, Pavel Durov, solicitându-i informații despre companie şi serviciu, în caz contrar Telegram urmând să fie blocat.

Prin lege, toți distribuitorii de informații din Rusia trebuie să fie supusi unei înregistrări obligatorii. După aceea, ei vor fi obligați să păstreze corespondența utilizatorilor și sa ofere autorităților cheile de decriptare a mesajelor.

Pavel Durov a spus că el nu va fi niciodata de acord cu aceste cereri ale autoritatilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu