#realIT. Rivalitate între giganţi! Google va investi 550 de milioane de dolari în retailerul chinez JD.com, pentru a contracara Amazon

Embed:

Google va investi 550 de milioane de dolari în retailerul chinez JD.com, al doilea din statul asiatic după Alibaba, gigantul american fiind într-un adevărat tur de investiții în companii asiatice în lupta sa cu rivalul Amazon.com, scrie libertatea.ro.

JD.com are deja ca investitori gigantul chinez Tencent, supranumit "Facebook-ul Chinei". Tencent este la rândul său principalul rival al Alibaba în China. De asemenea, un alt investitor în JD.com este retailerul american Walmart, cu care Google cooperează deja în mai multe domenii.

Walmart este rivalul tradițional al Amazon în SUA în domeniul retailului, iar Google este rival al Amazon în sectorul inteligenței artificiale și al gadgeturilor pentru locuință. Legat de retail, Google a mai realizat recent un parteneriat și cu Carrefour, după ce Amazon a făcut o înțelegere cu lanțul de magazine Monoprix din Franța.

Principalul investitor străin în Alibaba este grupul japonez de tehnologie SoftBank. Acesta este investitor și în serviciul de transport Uber, cu care Google concurează pentru producerea de mașini autonome.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu