#realIT. Porsche dezvoltă un software pentru mașini de curse autonome

Embed:

Tehnologiile autonome sunt privite cu incertitudine de către constructorii premium, întrucât acestea au potențialul de a elimina plăcerea de a conduce.

Chiar și așa, Porsche a identificat un unghi nou de abordare pentru această problemă și a anunțat dezvoltarea unei aplicații software pentru mașini de curse autonome. Ideea este ca orice șofer obișnuit să aibă la un moment dat posibilitatea de a gusta din experiența trăită la volan de un pilot profesionist, scrie automarket.ro.

Constructorul german va colecta date de la piloți profesioniști pe circuit, iar cu ajutorul acestora va realiza o aplicație de pilotaj autonom.

Practic, atunci când aplicația va fi gata, o mașină autonomă Porsche se va conduce singură la fel de bine ca un pilot profesionist.

Astfel de mașini vor putea fi cumpărate de șoferi obișnuiți pentru a experimenta viteza și stilul de pilotaj al profesioniștilor, iar apoi vor putea încerca să copieze acest stil fără ajutorul tehnologiei autonome.

"Mulți oameni spune că Porsche și pilotajul autonom nu se potriviesc. Dar noi gândim înainte, cum să folosim tehnologiile și să le facem speciale pentru Porsche", explică Oliver Blume, directorul executiv al Porsche.

Aplicația software este dezvoltată de fostul pilot de Formula 1 Mark Webber, care în prezent este ambasadorul celor de la Porsche.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu