#realIT. O nouă fraudă prin telefon face mii de victime! Dacă te sună un necunoscut și te întreabă "Mă auziți acum?", ÎNCHIDE IMEDIAT

Embed:

O nouă fraudă prin telefon face mii de victime, în special în țările din Europa de Vest. Poliția britanică i-a avertizat pe toți posesorii de telefoane să nu răspundă la întrebarea "Mă auziți acum?" pe care o pun persoane necunoscute cu scopul de a le scurge banii din conturi, scrie libertatea.ro.

Poliția din UK i-a avertizat pe britanici să nu răspundă la întrebarea "Mă auziți acum?" pe care o pun persoane necunoscute la telefon cu scopul de a le scurge banii din conturi.

Un simplu "Da" pe care îl spun în răspunsul telefonic îi costă pe mii de britanici toți banii din conturi.

Avertismentul a fost lansat de instituția Federal Communications Commission (FCC) care a explicat că scopul infractorilor este acela de a înregistra amprenta vocală a unor persoane pe care le au în vizor și ale căror date bancare deja le cunosc.

Mai puțin folosită în România, amprenta vocală a unei persoane ține loc de semnătură fizică sau electronică în contactul cu băncile. Autoritățile din Marea Britanie au primit mii de sesizări și plângeri legate de golirea conturilor bancare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu