#realIT. O companie suedeză a lansat becurile care pot fi controlate cu ajutorul smartphone-ului

Embed:

Compania suedeză IKEA a lansat primul său produs de mobilier complet digital. Cu ajutorul aplicației TRÅDFRI, își poți configura intensitatea luminii din casă cu ajutorul smartphone-ului tău.

Aplicația TRÅDFRI este inclusă în gama Smart Lighting a celor de la IKEA. Un iluminat inteligent care oferă soluții pentru reglarea intensității luminoase, schimbarea de la lumină caldă la lumină rece și personalizarea luminii, scrie lifestylemag.ro. Compania suedeză spune că această tehnologie există de ceva vreme, dar că nu a fost aplicată până acum din două motive:

"Cercetarea ne-a arătat că tehnologia care a existat până acum pe piață a fost considerată prea scumpă și greu de înțeles. Cu toate acestea în minte, ne-am dorit să facem soluțiile noastre de iluminat inteligent ușor de folosit și accesibile," a declarat Björn Block, Business Leader pentru IKEA Home Smart.

IKEA a lansat un proiect pilot în acest sens anul trecut, în octombrie, având în portofoliu o serie de produse pentru iluminat inteligent (LED-uri, panouri luminoase și pentru ușile dulapurilor). Testul a fost făcut pe 4 piețe, însă, începând cu 31 martie 2017, oferta din gama Smart Lighting va fi disponibilă în toate magazinele din Europa și America de Nord. IKEA a mai adăugat produse în acest segment: telecomanda wireless pentru reglarea intensității luminoase, un senzor de mișcare și o aplicație.

Scandinavii au precizat din capul locului că nu ai nevoie de electrician sau cabluri pentru un iluminat inteligent (reglarea intensității luminoase, trecerea de la lumină caldă la lumină rece). Singura operație pe care trebuie s-o faci este să înlocuiești becurile din casă cu cele TRÅDFRI LED.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu