#realIT. Întâmplare neobișnuită în Washington. Un robot s-a "SINUCIS"

Embed:
Ce anume s-a întâmplat în Washington DC, pe 17 iulie? Mai mulți oameni au fost martorii unei scene surprinzătoare la Harbor Mall, un centru comercial din Capitala Statelor Unite ale Americii. Un robot de supraveghere s-a "sinucis"!
 
De fapt, acesta ar fi condus în direcția unui bazin decorativ din interiorul centrului comercial. La un moment dat, robotul s-a lăsat în mod deliberat să cadă în apă.
 
Numeroasele fotografii ale robotului nefericit au luat cu asalt internetul, iar oamenii au putut să-și exprime reacția prin intermediul comentariilor de pe rețelele de socializare. 
 
"Sinucigașul" a fost scos din apă, însă circuitele sale, evident, nu au supraviețuit imersiunea. 
 
Robotul în cauză, un K5 dezvoltat de startup-ul Knightscope era folosit pentru a da o mână de ajutor poliției și serviciilor de securitate. Mașina, cu înălțimea de 150 cm și greutatea de 140 kg, este echipată cu patru camere cu infraroșu pentru o înregistrare video în 360 ° , GPS, radar cu laser, etc.
 
Cu ajutorul acestei tehnologii, poliția poate vizualiza în timp real, fluxul video transmis de "colegul robot". K5, al cărui aspect este similar cu celebrul R2D2 din Star Wars, poat patrula cu o viteză de până la 8 km/h în zonele predefinite în prealabil. Probabil că exemplarul care și-a pus capăt zilelor la Washington, a crezut că lumea lui e mult prea mică...
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu