#realIT. Industria mobilă s-a revoluționat! În curând ne vom încărca telefoanele de 4 ori pe an

Embed:

Un nou material utilizat pentru fabricarea bateriilor telefonulor va crește semnificativ durata unei încărcări, spre satisfacția utilizatorilor, informează digi24.ro.

Telefoanele inteligente sunt mai deștepte decât oricând, am putea spune că sunt aproape de „perfecțiune”. Cu excepția unui foarte incomod călcâi al lui Ahile: bateriile. Potrivit ThrilList, lucrurile sunt pe cale să se schimbe: în curând am putea să trăim într-o lume în care telefoanele trebuie încărcate la fiecare câteva luni.

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan împreună cu colegii lor de la Universitatea Cornell au proiectat un material numit "multiferroic magnetoelectric”, care are un potențial deosebit atât pentru ecologiști cât și pentru producători de tehnologie. Acesta va permite computerelor viitoare să funcționeze folosind doar câteva impulsuri de electricitate în loc să folosească un flux constant, cum se întâmplă în prezent.

Astfel, calculatoarele/laptopurile și smartphone-urile noastre vor necesita de 100 de ori mai puțină energie pentru a funcționa și o singură încărcare va ține mult mai mult.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu