#realIT. Facebook a închis peste 538 de milioane de conturi false în primele trei luni ale anului

Embed:

Facebook a închis 538 de milioane de conturi false în primele trei luni din 2018 și a acționat împotriva unui număr de 837 de milioane de postări identificate ca spam, a anunțat compania, potrivit The Guardian.

Având în vedere că Facebook are 2,2 miliarde de utilizatori, cele 538 de milioane de conturi false înseamnă un sfert din numărul total. Practic, un cont din patru ar fi false pe Facebook.

Facebook a mai anunțat că a moderat 2,5 milioane de injurii, 1,9 milioane de postări teroriste, 3,4 milioane de poze violente și 21 de milioane de bucăți cu nuditate și activitate sexuală.

Facebook a mai spus că a descoperit aproape 100% din conturile de spam pe care le-a închis și 98,5% din conturile false.

Mașina de bani

Facebook este în centrul scandalului privind datele personale, după ce s-a aflat că firma de marketing politic Cambridge Analytica a accesat informațiile private ale unui număr de 87 de milioane de oameni, scrie libertatea.ro

Totuși, scandalul nu a afectat rezultatele financiare ale companiei, profitul crescând cu 63%, până la 5 miliarde de dolari.

Anterior, rețeaua socială a fost acuzată de propagarea de știri false, toleranță cu privire la propaganda jihadistă și că nu a făcut nimic pentru a contracara interferența rusă în alegerile din SUA din 2016. Pentru a vedea cum arată postările trollilor ruși aveți mai multe informații aici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu