#realIT. Aşa îţi încarci CORECT telefonul mobil. Evită să mai faci aceste greşeli

Embed:

Mulţi cred că nu e bine să îşi încarce telefonul câte puţin în timpul zilei, în reprize scurte, deoarece vor produce daune bateriei, şi că e mai bine să îl pună la încărcat când e aproape să se închidă, scrie realitatea.net.

Potrivit site-ului Battery University, să îţi laşi telefonul conectat la curent când e full, cum obişnuiesc unii să procedeze, este rău pentru baterie, pe termen lung. Din moment ce smartphone-ul este 100% charge, să îl ţii la încărcat în continuare afectează bateria, deoarece o supraîncărca.

Specialiştii de la Battery University ne sfătuiesc: „Când este încărcat telefonul, nu mai ţineţi telefonul în priză. E că şi cum aţi relaxa musculatura după un exerciţiu intens la sala“. La fel cum noi avem nevoie de pauză după ce am mers lasala, şi bateria are nevoie să se relaxeze după ce a fost încărcată.

Specialiştii de la Battery University susţin că bateria încărcată la capacitate maximă se deteriorează mai repede decât una aproape încărcată, aşa că, spre surprinderea noastră, e mai bine să o încarci încă o dată în timpul zilei decât să îi dai mult curent electric, o perioada îndelungată. Ca să nu rămâi fără baterie, susţin aceştia, e ideal să încarci acumulatorul câte puţin în timpul zilei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu