#realIT. Adolescenţii dependenţi de social media sunt mai puţin fericiţi decât cei care sunt activi în viaţa reală

Embed:

Un studiu realizat de către Universitatea din San Diego arată că adolescenții care petrec mai mult timp pe social media, diverse aplicații de chat sau jocuri video sunt mai puțin fericiți decât cei care fac sport, ies pe afară sau interacționează cu alți oameni în lumea reală, scrie TechCrunch.

Studiul este surprinzător deoarece tehnologia trebuie teoretic să ne aducă mai aproape de alți oameni. Pe de altă parte, practica ne-a arătat deja același lucru cu ceea ce susțin autorii, și anume că tinerii dependenți de tehnologie socializează mai puțin, scrie libertatea.ro.

Psiholoaga Jean M. Twenge, autorul principal al studiului, spune că telefonul este cel care îi face nefericiți, nu invers.

"Deși acest studiu nu arată cauza, câteva alte cercetări au arătat că utilizarea mai frecventă a rețelelor sociale duce la nefericire, dar nefericirea nu duce la o utilizarea mai intensivă a rețelelor de socializare", a spus Twenge.

Mai mult, abstinența nu repară problema, după cum arată studiul său.

Un alt studiu, realizat tot de către Twenge, dar pentru Centrul de Control al Bolilor și Prevenție (CDC) a arătat că numărul de sinucideri și depresii la fetele adolescente crește pe măsură ce crește și timpul pe care acestea îl petrec pe telefon.

Iar acest lucru este alarmant, mai ales că în zilele noastre copiii primesc smartphone de la câțiva ani. Vârsta oficială găsită în studii este de 10,3 ani, la aceasta primind copiii primul smartphone.

Copiii care petrec 4-5 ore pe smartphone zilnic au un risc de sinucidere cu 71% mai mare, indiferent că se uită la filmulețe cu pisici sau orice altceva. Timpul petrecut contează, nu conținutul.

Iar problema este că atunci când petrec mai mult timp pe telefoane, copiii nu mai realizează activități de socializare în viața reală și dorm mai puțin.

Psihologul sugerează ca timpul petrecut pe social media să nu petreacă pe rețelele de socializare mai mult de două ore pe zi și să interacționeze mai mult.

Principalele rețele de socializare din lume sunt Facebook, Instagram, Twitter și Snapchat, în vreme ce în Asia sunt populare WeChat sau LINE. Studiul vine ca o nouă lovitură pentru Facebook, care se confruntă deja cu scandalul știrilor false și a propagandei ruse.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu