#realIT. Dacă ai acest telefon vechi prin casă te poți îmbogăți

Embed:

Care este explicația? Cu cât telefonul este mai avansat, cu atât poți fi urmărit mai ușor. La această concluzie au ajuns autoritățile și infractorii. Așadar, hackerii s-au grăbit să scape de ultimele generații de iPhone sau Samsung și le-au dat la schimb pe… Nokia.

Cel mai căutat model este Nokia 1100. Dispozitivul produs în anul 2003 și care s-a vândut pe glob în peste 200 de milioane de exemplare, a devenit peste noapte cel mai dorit telefon de hackerii din întreaga lume. Motivul este că acest telefon ar avea, din fabricație, o defecțiune care permite obținerea parolelor unor conturi bancare personale și, prin urmare, spolierea posesorilor acestora de sume importante de bani.

Statisticile Google Insight arată că termenul Nokia 1100 a avut cea mai mare creștere în topul căutărilor din ultima perioadă în România (+250%).

Reprezentanții companiei finlandeze au declarat că nu au cunoștință de vreo greșeală de fabricație la Nokia 1100 și nici nu înțeleg cum un astfel de telefon simplu ar putea fi folosit de hackeri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu