#realIT. AMENDĂ URIAȘĂ PENTRU GOOGLE. Compania este învinuită de abuz de poziție dominantă în privința Android

Embed:

Comisia Europeană va amenda Google cu 4,3 miliarde de euro pentru abuz de poziție dominantă în privința Android, cea mai mare amendă pentru o astfel de speță din istoria UE, scrie libertatea.ro.

Amenda este aproape dublă față de cea de 2,4 miliarde de euro impusă anul trecut pentru site-ul de Shopping al Google și era așteptată de către experți.

Cu toate acestea, sancțiunea abia va zgâria rezervele de 102,9 miliarde de dolari de care dispune Alphabet, holdingul care controlează Google.

Mai mult, cuantumul reprezintă doar două săptămâni de venituri pentru gigantul american.

Însă acest lucru nu înseamnă că Google nu o va contesta sau că amenda nu va deteriora și mai mult relațiile dintre SUA și UE.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, va vizita SUA săptămâna viitoare, când se va întâlni cu președintele american Donald Trump. Vizita vine în încercarea de a evita tarife vamale de ambele părți ale Atlanticului.

Amenda actuală pentru Google vine după ce compania obligă producătorii de smartphone-uri și tablete să instaleze pe dispozitivele lor aplicațiile Google, precum Chrome, YouTube, Gmail sau Google Maps. Mai departe, acestea sunt folosite de utilizatori, iar Google face astfel profit din ele, chiar dacă Android este gratuit.

Android este sistemul de operare folosit pe mai bine de 80% din smartphone-urile la nivel mondial.

Urmează și al treilea caz

O a treia investigație asupra Google implică sistemul de reclamă AdSense. Companiile de publicitate s-au plâns că nu își pot exporta datele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu