Reacţiile miniştrilor după demiterea Guvernului: Unii optimişti, alţii cu regrete VIDEO

Embed:

Reformele iniţiate anterior vor fi blocate după demiterea Guvernului. De această părere sunt mai mulţi membri ai Cabinetului de miniştri actual. Ei regretă că nu au avut timp să-şi ducă la capăt iniţiativele, dar cred că şi-au făcut bine meseria.

Unii membri ai Executivului cred că nu mai este loc de comentarii. "Parlamentul a luat o decizie, noi ne conformăm şi asta e tot", a declarat ministrul Educaţiei, Maia Sandu.

Alţii regretă că au rămas cu planurile realizate parţial. "Trebuie să mai învăţăm mult până când procesul democratic nu va fi exploatat în interes îngust. Avem foarte mult de lucru. Astăzi a intrat în vigoare legea cu privire la poliţie şi statutul poliţistului", a menţionat ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean.

"Suntem pe ultima sută de metri cu strategia Moldova digitală 20-20 şi chiar săptămâna viitoare urma să fie expusă pentru dezbateri publice. Mi-aş dori să duc la capăt nişte lucruri importante începute", a mărturisit ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip.

Sunt şi miniştri optimişti. "Într-o săptămână am reuşit să înţeleg că îmi place foarte mult domeniul, îmi place ministerul. Aş vrea să mă regăsesc în continuare. Sper ca componentele Alianţei să găsească în continuare înţelepciune", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Ţîcu.

Guvernul Filat 2 a fost învestit în funcţie pe 14 ianuarie 2011, cu votul a 59 de deputaţi ai Alianţei pentru Integrare Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu