REACŢII PRO şi CONTRA după învestirea Guvernului Filip. Declaraţiile unor deputaţi

Deputaţii care au susţinut învestirea Guvernului Filip i-au îndemnat pe toţi colegii din Parlament să ofere încredere Cabinetului de miniştri pentru a pune capăt crizei din ţară. Unii deputaţi s-au opus totuşi cu vehemenţă votării noului executiv şi au insistat asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate.

Deputatul neafiliat Iurie Leancă a declarat că va face o opoziţie constructivă noului Executiv.

Liderul PPEM, Iurie Leancă: Chemăm cetățenii să fie calmi și să nu recurgă la violențe

"Îmi doresc în această situație să nu fie violență, să prevaleze, totuși, calmul și rațiunea. Noi cum am mai spus, Partidul Popular European va fi în opoziție, într-o opoziție a acestui Guvern. Vom analiza la rece, foarte minuţios tot ce urmează să facă şi vom veni cu soluții cu propuneri ale noastre. Sper să nu fie derapaje. Totuși guvernarea respectivă să înțeleagă că situația este atât de disperată, atât de disperată că dacă nu o să mergem pe anumite acțiuni foarte hotărâte de a scoate țara din criză, atunci putem să intrăm cu toții într-un faliment nu numai financiar dar și politic", a spus Iurie Leancă.

Parlamentarul liberal-democrat Valeriu Ghileţchi a declarat că este momentul ca Moldova să-şi reia calea reformelor.

Deputat PLDM: Mi-am dat votul pentru ca Moldova să se mişte înainte

"Cu riscul de a nu fi înţeles corect, am luat, totuşi, decizia considerând că cea mai bună opţiune este să punem capăt aceste crize care s-a declanşat acum 83 de zile, oferind, astfel, o nouă şansă ţării noastre de a-şi continua drumul. Era singura cale din toate opţiunile pe care le aveam. Dărâmarea-şi are vremea ei, zidirea-şi are vremea ei, aruncaea cu pietre-şi are vremea ei şi adunarea pietrelor îşi are vremea ei. Am considerat că astăzi este vremea strângerii pietrelor şi refacerii zidurilor dărâmate", a declarat Ghileţchi.

De cealaltă parte, deputaţii socialişti au afirmat că vor face tot posibilul pentru dizolvarea Parlamentului.

"Suntem abosolut și categoric împotriva acestei numiri. Vom lupta, vom utiliza toate posibilitățile legale pentru ca acest Parlament să fie dizolvat și să fie declanșate alegerile anticipate", a conchis socialistul Vlad Bătrâncea.

Guvernul Filip a fost votat de 57 de deputaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu