Reacţii în lanţ după atacul neurotoxic din Marea Britanie. România a decis EXPULZAREA unui diplomat rus

Embed:

Tentativa de asasinare a fostului spion rus Serghei Skripal pe teritoriul britanic a generat un val de sancţiuni: 14 ţări membre ale Uniunii Europene, dar şi Statele Unite, Ucraina şi România au decis să expulzeze diplomaţi ruşi, în semn de solidaritate cu Marea Britanie.

În România, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a notificat Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti şi că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grată şi că este obligat să părăsească teritoriul României, ca urmare a atacului de la Salisbury.

Washingtonul a anunţat expulzarea a 60 de diplomaţi ruşi şi suspendarea activităţii consulatului din Seattle. La rândul lor, Germania, Franţa şi Polonia vor expulza câte 4 oficiali. Olanda trimite acasă 2 funcţionari din cadrul ambasadei Rusiei, iar Estonia îl expulzează pe atașatul militar.

Letonia a declarat persona non-grata un diplomat rus, iar premierul ceh a anunţat că 3 oficiali vor pleca de la Praga. Lituania expulzează 3 ruşi şi interzice accesul pe teritoriul ţării pentru 44 de cetăţeni ruşi. Iar preşedintele de la Kiev a anunţat că 13 diplomaţi ruşi nu mai au ce căuta pe teritoriul ucrainean.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu