Reacții după raportul Kroll 2: Mai mulţi jurnalişti şi comentatori politici de la noi cer demisia şefului țării și președintelui Parlamentului

Embed:

Raportul Kroll 2, care a fost publicat ieri, a stârnit o serie de reacţii în mediul on-line. Mai mulţi jurnalişti şi comentatori politici de la noi, dar şi de peste Prut au criticat dur faptul că unele informaţii au fost ascunse. Unii chiar au cerut demisia şefului statului și a președintelui Parlamentului, după ce raportul a arătat implicarea acestora în furtul miliardului. 

Ideea este una simplă: originea agresiunii împotriva sistemului bancar din Republica Moldova se află în Rusia, de unde au venit banii și oamenii care au organizat schema. Vorbim despre o agresiune rusească care a pus pe butuci sistemul bancar al unei țări, a scris editorialistul român, George Damian pe pagina sa de facebook. 

Jurnalistul de peste Prut susține că o parte din beneficiarii furtului miliardului se află la conducerea țării însă aceste lucruri sunt ignorate pentru a menţine "pacea geopolitică" de la Chişinău. 

Iar jurnalistul român Cristian Hrituc a observat că presa de la Chişinău evită să vorbească despre implicarea lui Igor Dodon şi a Zinaidei Greceanîi, în frauda bancară. El a mai menţionat că acum văd că toți întorc ochii, doar să nu îi provoace lui Dodon vreun moment neplăcut.

Jurnalistul se mai întreabă cum noua guvernare va reforma justiția când președintele țării și şeful legislativului sunt prinși într-un scandal de genul asta? 

Activistul civic Victor Gurău cere demisia şefului statului şi a preşedintelui Parlamentului, fără prea multă gălăgie, victimizare şi lacrimi de trădător. 

La rândul său, comentatorul politic de la Chişinău Olga Nicolenco a scris pe Facebook că îi pare bine că cel de-al doilea raport Kroll a fost făcut public.

Doar că se arată indignată de faptul că au fost blurate mai multe informaţii Nicolenco se întreabă cine i-a permis lui Alexandru Slusari, preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, să decidă cât trebuie şi cât nu trebuie să cunoască cetăţenii. De asemenea, Nicolenco cere ca să fie publicat întreg raportul şi să fie anunţate toate numele şi companiile implicare în furtul miliardului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu