REACŢII de peste Prut privind criza politică din Moldova: "Păduraru este un candidat de sacrificiu"

Embed:

Decizia președintelui Nicolae Timofti de a-l desemna la funcția de premier pe Ion Păduraru a creat un val de reacții şi peste Prut.

Jurnaliștii români relatează despre criza politică de la noi. Evenimentele de la Chișinău nu au fost trecute cu vederea nici de politicienii de la București

„Timofti a aruncat „bomba”. Președintele Moldovei l-a propus pe unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi, Ion Păduraru, pentru funcția de premier. Mingea este, acum, în terenul Parlamentului.”

Este relatarea jurnaliștilor de la Digi24. Ei mai notează că cei mai interesați de alegeri anticipate ar fi socialiștii proruși, care sunt favoriți în sondaje.

Jurnaliștii de la „Gândul.info” scriu că mutarea lui Timofti are rolul de a trage de timp. Asta pentru că Păduraru este un candidat de sacrificiu.

Revista22.ro citează analiști de politică externă, care spun că anticipatele vor fi greu de evitat. Iar dacă se va ajunge la ele, este foarte probabil ca partidele proruse să câștige majoritatea.

Iar publicația „Cotidianul citează o postare a fostului premier de la București Victor Ponta.

Acesta a scris că în Moldova este haos și că există pericolul ca țara noastră să fie aruncată în brațele Rusiei. Ponta mai critică dur clasa politică actuală din România. Politicianul susține că în momentul când Chișinăul avea cea mai mare nevoie de sprijinul liderilor de la București, aceștia au plecat în vacanţă.

Ponta a scris pe Facebook că în cele două țări sunt cei mai slabi şi inadecvați lideri.

La rândul său, președintele de la Cotroceni, Klaus Iohannis, și-a exprimat speranța că politicienii de la Chișinău vor găsi maturitatea necesară pentru instalarea unui guvern proeuropean.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre situaţia politică din Moldova: "Sunt convins că se vor găsi soluţii"

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu