REACŢIE DURĂ a preşedintelui Parlamentului Andrian Candu la ultimatumul premierului Chiril Gaburici

"Nu am primit nicio scrisoare din partea domnului Gaburici pe căi oficiale și instituționale". Acestea au fost spuse de preşedintele Parlamentului, după ce ministru Chiril Gaburici a declarat că a expediat către Nicolae Timofti şi Andrian Candu o scrisoare în care ameninţă cu demisia.

"Probabil în pline emoții manifestate sâmbătă, dânsul puțin a denaturat comunicarea instituțională la care ar fi fost normal să recurgă. Nu este constituțional ca un premier să înainteze ultimatumuri președintelui ţării și președintelui Parlamentului, și mai ales în maniera în care a facut-o domnul Gaburici", a precizat preşedintele Parlamentului Andrian Candu, pentru deschide.md.

Citeşte şiPremierul Chiril Gaburici amenință cu demisia

"Eu aștept ca el să reintre în cadrul instituțional și dacă dânsul consideră că trebuie să discutăm despre anumite probleme, fie ele și despre sistemul bancar, atunci eu sunt pregătit ca întotdeauna să mă așez la masa de discuții", a spus speakerul.

"În Republica Moldova există un cadrul constituțional care trebuie să fie respectat. Astfel de scrisori nu se transmit pe rețelele de socializare", a adăugat Andrian Candu.

Sâmbăta trecută prim-ministrul Chiril Gaburici a cerut demiterea procurorului general, guvernatorului BNM şi a membrilor Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, pe care îi bănuişte că ar fi admis acordarea creditelor neperformante.

Premierul a afirmat că îşi va da demisia, dacă demnitarii menţionaţi nu vor fi demişi timp de o lună. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu