REACŢIA vânzătorilor la faptul că pieţele nealimentare vor fi evacuate din centrul Capitalei

Embed:

Pieţele nealimentare ar putea să dispară din centrul Capitalei în următorii cinci ani. Cel puţin asta prevede Strategia de Dezvoltare a Comerțului Intern în municipiul Chișinău pentru perioada 2015-2020. Iniţiativa este salutată de locuitorii Capitalei, nu însă şi de comercianţi. 

Astfel de îndemnuri nu vor mai fi auzite în Piaţa Centrală din Chişinău. Cel puţin asta îşi doresc autorităţile municipale.

"În mod normal trebuie să li se dea un termen la toate pieţele sau cumva să fie un calendar timp de un an. Prima dată începem cu înştiinţarea şi cine va pleca mai repede, va găsi locuri mai bune în sectoare, aici trebuie să înţeleagă şi ei că vor avea un avantaj", a spus primarul general Dorin Chirtoacă.

Strategia mai prevede instituirea unui ghişeu unic pentru eliberarea autorizaţiilor pentru comerţ şi optimizarea numărului de gherete şi pieţe. Totodată, autorităţile îşi propun să construiască un Centru Agroalimentar Naţional.

Cei mai mulţi comercianţi nu sunt de acord cu planul autorităţilor.

De cealaltă parte, locuitorii oraşului susţin iniţiativa municipalităţii.

În document nu sunt stabilite costurile lucrărilor, nici perioada exactă de implementare a lor. În municipiul Chișinău activează aproape 25.000 de puncte comerciale.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu