Reacţia Termoelectrica cu privire la facturile pentru ianuarie: Sumele sunt mai mici ca anul trecut

După ce PUBLIKA.MD a publicat o ştire că locuitorii Capitalei sunt nemulţumiţi de facturile majorate pentru căldură în luna ianuarie, reprezentanţii Termoelectrica au emis un comunicat în care afirmă că sumele facturate sunt, de fapt, mai mici cu 12 % decât ianuarie 2019.

"Proprietarii apartamentelor cu suprafața de până la 50 m2 vor achita pentru încălzire în luna ianuarie, în mediu, circa 850 de lei, locatarii apartamentelor cu o suprafață între 50 – 100 de m2 vor achita circa 1 278 lei, iar locatarii apartamentelor cu suprafața mai mare de 100 m2 vor achita în medie 1 643 lei.

Având în vedere faptul că, în luna ianuarie 2020, perioada de facturare a constituit în medie 32-36 zile de zile, iar în luna ianuarie 2019, perioada de facturare a fost de 29 de zile, calculul mediu raportat la 31 de zile calendaristice ne arată că, de fapt, consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020 este mai mic în medie cu circa 12 %, față de perioada similară a anului trecut.

Interpretarea eronată a perioadei de calcul apare în contextul în care consumatorii consideră că perioada de facturare ar coincide cu luna calendaristică, însă aceasta variază de la o lună la alta, de la un bloc locativ la altul. De facto, perioada de facturare este indicată în fiecare bon de plată, iar zilele de facturare sunt variabile în funcție de data în care sunt citite contoarele de evidență a consumului pentru energie termică", se arată în comunicat.

Tabel: Facturarea pentru consumul de energie termică pentru luna ianuarie 2020, conform suprafețelor apartamentelor

 

PUBLIKA.MD aminteşte că locuitorii Capitalei sunt revoltaţi că au primit facturi mai mari la căldură pe luna ianuarie. Aceştia susţin că luna trecută afară a fost cald, bateriile în apartamente nu au fost foarte fierbinţi, dar preţul a fost unul usturător.

Mai mulţi oameni şi-au scris nemulţumirea pe pagina de Facebook şi s-au arătat indignaţi de această situaţie.

CITEŞTE ŞI: Ai primit factura la căldură? Mai mulţi locuitori ai Capitalei, REVOLTAŢI de cât trebuie să plătească (FOTO)

loading...

Lasă un comentariu